Skip navigation.

thuisbioscoop, thuiskantoor, home, entertainment, kantoor, woning, thuis, ontwerp, audio, video, design, architect, interieur, life-style, domotica, ontwerp, ontspannen, eadhome
home > automation > projecten > engelse stijl

Engelse stijl

In dit project zijn we gestart met een aanzet voor een thuisbioscoop inrichting. Door de wensen van de klant is het project uitgebreid tot een volledig domotica traject.

De klant wil graag de verlichting binnen (thuisbioscoop en keuken) en buiten bedienen. De verlichting buiten kent meerdere groepen, 6 in totaal en omvat 48 lampen. Deze lampen moeten allemaal centraal geschakeld kunnen worden met de afstandsbediening van AMX. Op dit moment moet er handmatig op 6 plekken in het huis alle buitenverlichting ingeschakeld worden. De lampen worden straks aangestuurd door het Xanura systeem van Eaton. Daarnaast zijn er 32 elektrapalen buiten bijgekomen om nog meer verlichting aan te kunnen brengen in de bomen rondom het erf. Ook deze verlichting moet uiteindelijk bediend kunnen worden via de afstandsbediening.

De thuisbioscoop wordt ingericht met een nieuwe AV versterker. Gezien de voorliefde voor films van DVD wordt er gekozen voor een projector. De projector zal met een projectorlift worden opgehangen en per knopdruk kunnen verschijnen of verdwijnen in het plafond. Het scherm wordt ook electrisch bediend en komt tegelijk met de projector naar beneden. Deze installatie moet volledig geintregeerd worden in het interieur. Er wordt dan ook samengewerkt met een interieurbouwer, Jacobse Livinstyle uit Goes, voor dit project. De luidsprekers worden straks volledig weggewerkt in de wandbetimmering.

Met het AMX systeem kan een muziekbron worden gekozen en beluisterd via inbouwluidsprekers in de ontspanningsruimte. De afstandsbediening van AMX kan in het gehele huis worden bediend. Zo kan op afstand niet alleen de verlichting worden ingeschakeld maar kan ook het dek van het zwembad worden geopend of gesloten. Allerlei alarmsignalen van pompen, CVs, koelkasten worden bij storing ook op de afstandsbediening weergegeven. Daarnaast stuurt het systeem ook tegelijk een email naar alle bewoners in geval van storing. Zo kan tijdens de vakantie in Amerika een monteur worden gemaild om de storing te verhelpen.

Op dit moment werken wij aan een volledige inventarisatie. Hierbij wordt door eaDHome contact gezocht met allerlei leveranciers van de bestaande installatie en apparatuur. Verder stuurt eaDHome de leveranciers en installateurs van de nieuwe apparatuur aan.

Als projectiescherm wordt een ScreenLine gebruikt met een geluidtransparant doek. Verder wordt de projectorlift op maat gemaakt door PJ Lift. Het gaat hierbij om opmaat producten omdat de ruimte tussen het plafond en de verdiepingsvloer minimaal is. Door opmaat producten te gebruiken zijn er geen uitstekende deel in de woonkamer.

We houden u op de hoogte van dit project, de foto's volgen.

de wand waar de audio video kast en scherm moet komen
De wand waar de audio/video kast moet komen

De achterwand waar de surround luidsprekers en zitlpaatsen komen
De achterwand waar de surround luidsprekers komen

meterkast bij aanvang van het project
De meterkast in originele staat

meterkast tijdens het project
De vernieuwde meterkast

wand voor audio/video kast bij aanvang
De wand leeg vlak voor de start

voorbeeld uitstraling van overig interieur
Dit is de stijl van het interieur

projectorlift ingebouwd
De PJ Lift gemonteerd in het plafond

nieuwe bibiliotheek
De nieuwe bibliotheek

audio/video kast met kabels en luidsprekers
De kast bekabeld en met inbouwspeakers

audio/video kast met apparatiir en AMX display
De kast ingericht met de apparatuur en AMX ViewPoint links

Erno Hannink, 12 mei 2006