Skip navigation.

thuisbioscoop, thuiskantoor, home, entertainment, kantoor, woning, thuis, ontwerp, audio, video, design, architect, interieur, life-style, domotica, ontwerp, ontspannen, eadhome

Een Home Automation Systeem in Texas ...

Niets anders dan een schitterende thuisbioscoop. home theater thuisbioscoopWij nemen u mee naar een Amerikaanse villa (15000m2 oppervlakte) in Plano, Dallas, waar een Home Theater is ingebouwd met een absoluut innovatief AMX Home Automation Systeem. Deze applicatie willen wij u niet onthouden, omdat in een klap duidelijk wordt wat de mogelijkheden zijn van AMX Home Automation apparatuur voor ú kan betekenen.

Het Home Theater beslaat een oppervlakte van 1000m2 en biedt daarmee net genoeg ruimte aan circa twaalf personen. Vrienden en kennissen kunnen zich laten entertainen, zittend op enorme ronde sofa’s en pluche stoelen met verstelbare rugleuningen. Als iedereen zijn plekje heeft gevonden, kan er een keuze worden gemaakt uit een scala aan videobronnen, variërend van satellietprogramma’s tot aan DVD en video.

In de speciaal ingerichte apparatuurruimte is een 19” rack geplaatst met daarin de totale audiovisuele installatie. Met AMX wordt de apparatuur gekozen en bestuurd. Met een simpele druk op de knop van het ViewPoint paneel in het Home Theater worden beelden van de projector op het 133” scherm geprojecteerd. Tevens wordt het audiosignaal door AMX naar de surround speakers gestuurd.

licht automatisering domoticaEn dat is nog niet alles wat het besturingspaneel kan .... Het ViewPoint paneel voorzien van grafische iconen voor gordijnen, licht, verwarming, bewakingscamera’s, zwembadverlichting etc., kan gordijnen sluiten, licht dimmen, de verwarming hoger of lager zetten, etc. in elke gewenste ruimte in huis.

Het unieke aan het gebruikte ViewPoint systeem in dit huis is, dat elk familielid zijn eigen besturingspaneel heeft. Middels een pasfoto op het paneel kan ieder zijn of haar eigen paneel snel vinden. Ook de lay out kan naar ieders wens aangepast worden. Met de ViewPoint kan met één druk op de knop de favoriete programmakeuze gemaakt worden.